حسینیه تعزیه داران دوشهید دولت آباد

آئین تعزیه داری درشهرری

حسینیه تعزیه داران دوشهید دولت آباد

آئین تعزیه داری درشهرری

عکس،فیلم،متون تعزیه،انتشار زمان و مکان برگزاری تعزیه و ....

ادرس اینستاگرام : abdolmaleki_ma

آیدی تلگرام:@abdolmaleki_ma

بایگانی
آخرین مطالب

رمضان فرخ رو(خسرو شمر)

شنبه, ۶ مهر ۱۳۹۸، ۰۱:۲۲ ب.ظ

 

 

 

رمضان فرخ‌رو در سال ۱۳۲۳ در قریه دولت‌آباد ری متولد شد. وی از شش سالگی و در کنار پدر و عموی خود، ماشاءالله و یدالله فرخ رو که علی‌اکبرخوان بودند، به اجرای تعزیه و شبیه‌خوانی پرداخت.

 

اولین نقشی که او ایفا کرد، طفل‌خوانی طفل زیر بته در مجلس تعزیه زجربن‌قیس بود و سپس که سنش بالاتر رفت شبیه رقیه، سکینه، قاسم، علی‌اکبر، عباس و شمر را نیز خواند.

وی که ۵۹ سال است تعزیه اجرا می‌کند، از ۲۲سالگی نقش شمر را می‌خواند و قریب ۴۲ سال است که شمرخوانی می‌کند اما به گفته خود وی فقط در تعزیه روز عاشورا شبیه شمر را بازی می‌کند و در سایر نسخ، نقش‌های دیگر را نیز می‌خواند.

 

فرخ‌رو در خاطرات خود می‌گوید:«خانم حسنیه سید صادقی، بنیانگذار هیئت تعزیه‌داران دولت‌آباد بود که مسوولیت آن را به من سپرد و من حدود ۴۲ سال است که رئیس این هیئت هستم. در سال ۶۸ حسینیه‌ای در منطقه دولت‌اباد خریده شد که کار ساخت و تجهیز آن ۱۷سال به طول کشید و از همان ابتدا مراسم تعزیه در آن ‌انجام می‌شد.»

 


این پیشکسوت تعزیه نامگذاری حسینیه را به جهت شهادت دو تن از تعزیه‌خوانان این گروه در جنگ با عراق عنوان کرد که محسن بهروزی و رضا نوبخت نام داشتند.

 

وی که سال ۱۳۸۷ در مراسم ثبت ملی تعزیه مورد تقدیر قرار گرفت و لقب معین‌البکا را دریافت کرد که به گفته او چنین فردی باید بتواند همه نقش‌ها را اجرا کند و آموزش دهد ضمن آنکه وسایل و ادوات لازم را داشته باشد و صحنه‌ها، آهنگ‌ها و میدان‌گیری‌ها را بلد باشد.

 

فرخ‌رو می‌گوید:«همه تعزیه دولت‌آباد در سی ساعت بود. زمانی که تولیت هیئت به من سپرده شد، شروع کردم به نسخه جمع کردن، نیرو جمع کردن و تعلیم دادن و اولین تعزیه‌ای که اجرا کردیم، تعزیه حر بود که با شاگردانم به روی صحنه بردیم و این متعلق به اوایل انقلاب است که هنوز حسینیه نداشتیم.»

 


وی که کارمند وزارت اقتصاد و دارایی است، درباره فعالیت‌های خارج از حسینیه خود گفت:«سی سال است من در روستایی در ورامین، تعزیه می‌خوانم و همچنین ۱۴ سال است که در قلعه خواجه در روز اربعین اجرا می‌کنم.»

 

وی بیش از صد و سی شاگرد را در حوضه ی اجرا تعلیم داده است.


خسروشمر همچنین به آموزش تعزیه‌خوانی به چهل دختر ۸ تا ۱۲ ساله اشاره می‌کند که توانستند چهار مجلس قاسم، علی‌اکبر، عباس و بازار شام را اجرا کنند که این کار را در سالیان دور انجام داده و در حال حاضر انجام نمی‌دهد.

 

  • morteza abdolmaleki

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی